неділя, 29 січня 2012 р.

Як розмовляти з дітьми про мистецтво

Культурний Проект, Французький інститут та Національний музей мистецтв ім. Ханенків представляють 5-денний семінар для вчителів, працівників музеїв, батьків "Як розмовляти з дітьми про мистецтво" від Франсуази Барб-Галь – французького педагога і мистецтвознавця, консультанта міністерства освіти Франції. Авторка познайомить слухачів із власною методикою роботи з дітьми різного віку, мета якої – зробити мистецтво доступнішим для дітей, дати їм можливість по-своєму розуміти художні твори, залежно від вікової специфіки сприйняття навколишнього світу.
«Головне для батьків і викладачів, на думку п. Барб-Галь, – не перевантажувати дітей історико-культурною теоретикою, а цікавитися, як дитина бачить і що думає про твір, та пам’ятати, що дитині треба все відчути на дотик. Дитину важливо не тільки навчити малювати чи ліпити, але й відчувати мистецтво. Самого володіння художніми техніками недостатньо для розуміння та отримання задоволення від споглядання мистецького твору. Завдання батьків і вчителів – показувати дітям мистецтво, розглядати його під різними ракурсами, обговорювати відчуття».

Семінар безкоштовний, триватиме з 15 по 19 лютого у Національному музеї мистецтв ім. Ханенків і передбачатиме: лекції для широкої аудиторії та практикуми для спеціальної групи учасників. Для участі в семінарі усім бажаючим слід заповнити АНКЕТУ, за результатами якої комісією від організаторів буде обрано 20 учасників практичних занять. Анкети учасників приймаються до 31 січня на скриньку info@culturalproject.org.
Вхід на лекції та практикуми - за попередньою реєстрацією. Просимо звернути увагу, що головними критеріями для відбору учасників практикуму є професійний досвід, методика роботи з дітьми та мотивація. Тому просимо претендентів давати розгорнуті відповіді на питання в анкеті. Практикуми покликані зафіксувати теоретичні знання, висвітлені на лекції. Слухачі зможуть це зробити, працюючи безпосередньо із творами, представленими в експозиції музею. Тривалість лекцій та практикумів - 3 год.

Немає коментарів:

Дописати коментар