неділя, 18 березня 2012 р.

Скуштуйте Європу на смак

Проект для молоді «Європа в чемодані». Представництво фонду Конрада Аденауера в Україні формує чотири польсько-німецько-українські групи, які подорожують і зустрічаються з однолітками із українських університетів, молодіжних клубів у різних містах України.
     14 березня цей проект завітав до драгоманівців. Конференція відбулася у аудиторії 340 Центрального корпусу, куди прийшли студенти різних інститутів нашого університету. Після короткого знайомства та розповіді про свій досвід у проекті, студенти з інших країн проводили дискусію із студентами НПУ ім. М. П. Драгоманова на тему Європи, ЄС та європейської інтеграції України.
     Представники усіх трьох країн запрошували драгоманівців брати участь у різних проектах, що дають можливість навчання за кордоном. Наприклад були згадані такі проекти як «Студенти по обміну», Erasmus та Erasmus Mundus. Це проекти, які дають можливість активним студентам здобути якісну Європейську освіту, а також змогу отримати стипендію від ЄС. Перевагою цієї програми є те, що майбутні учасники зможуть пройти безкоштовні кваліфіковані курси іноземної мови.
    У дискусії молоді з учасниками проекту звучали питання різного плану. Обговорювали найактуальніші питання сьогодення: про перспективи вступу України до ЄС, про особливості європейської ідентичності та економічної співпраці України з ЄС, навіть про корупцію. Також обговорювали актуальну тему про відносини України з Росією та запровадження другої державної мови.

   Під кінець зустрічі представниця Німеччини пригощала усіх закордонним печивом, сказавши: «Скуштуйте Європу на смак». Європейські гості залишились задоволені студентами та їхніми сміливими питаннями, а ті, у свою чергу були вдячні за відверті відповіді.

Анна Замяла.

Немає коментарів:

Дописати коментар