пʼятниця, 1 квітня 2011 р.

Екскурсія на Байкове кладовище


29 березня студенти Інституту філософської освіти і науки прийшли на Байкове кладовище, ставлячи перед собою дві мети. Перша – відвідати останнє місце спочинку тих, чиї імена й досі на вустах і на сторінках книжок.  Друга і найголовніша – вшанувати память Заслуженого артиста України, завідувача кафедри теорії та методики постановки голосу Інституту мистецтв при НПУ ім. М. П. Драгоманова, - Миколи Петровича Мозгового.
На початку все легко. Заходимо до адміністрації кладовища, аби дізнатися де поховано Миколу Петровича. Черговий, не дивлячись у архів, на автоматі видає номер потрібної нам дільниці. Потім починаються труднощі. Звіряємося з мапою кладовища. Могила Миколи Мозгового виявляється на іншому боці Байкового, далеченько від центральної алеї, де поховано найбільше знаменитостей. Серед них: М. Грушевський, І.-Н. Левицький, Микола Міхновський, Марія Заньковецька, Д. Ревуцький, Максим Рильський, Микола Амосов, Валерій Лобановський та багато інших відомих людей. Ця алея стала місцем, що об’єднала людей із різних культурних епох, з різним світоглядом, а подекуди й запеклих опонентів. Як тут не згадати, що всіх нас примирить тільки…

На щастя погода була сприятливою навіть для нашої незвичайної прогулянки, тому пройшовши центральною алеєю студенти не знітились і вирушили через кладовище аби виконати основну мету своєї подорожі. Прибувши на місце поховання ми ще досить довго шукали могилу Миколи Петровича. Виявляється нам трохи неправильно назвали дільницю, де поховано співака. Та все ж всі труднощі було подолано і ми поклали квіти до могили генія. 
Павло Селіванов 

Немає коментарів:

Дописати коментар