понеділок, 13 грудня 2010 р.

10 ДНІВ НОВОГО ГОЛОВИ СТУДРАДИ

Павло Селіванов
Нещодавно в ІФОНі сталась знаменна подія, яка визначатиме студентський рух як мінімум один рік, а можливо і більше. Втретє в історії ІФОНу відбулись вибори голови Студентської Ради. Переможцем став студент ІІІ курсу Павло Селіванов.

            Взагалі Студентська Рада як орган студентського самоврядування виникла чотири роки тому і стала новим подихом студентського життя в університеті. До команди приходили молоді креативні студенти, яких цікавило активне динамічне студентське життя. І це вдалось! Багато нових проектів, заходів, відстоювання прав студентів. Постійна (і для більшості непомітна) робота давала свої результати.
            В нашому Інституті, завдяки підтримки студентів,  СтудРаду спочатку очолив автор цих рядків. Потім було обрано Сергія Савченка, який отримав більшість голосів на виборах і мав велику підтримку. Але за рік сталось так, що команда поступово розбіглась, ініціатив ставало все менше і про Студентську Раду поступово почали забувати. А якщо й з’являлись ініціативні студенти, то не було що запропонувати. Через певні причини вибори голови Студентської Ради відтягувались, що теж заважало роботі студентському самоврядуванню. І от 10 днів тому ця подія сталась.
             
             Хочеться сказати, що вересень і жовтень тепер сприймаються наче тиша перед бурею. Адже така динамічна і цікава агітаційна робота ніколи не проводилась в нашому університеті. Перед студентами став вибір – студент ІІ курсу Антон Корнілов або студент ІІІ курсу Павло Селіванов.  Вибір був складним для студентства ІФОНу, адже двох красенів знають в Інституті і обох поважають. Не погоджусь з певними закидами, що «Інститут розділяється». На мою думку, не було жодного розділення, а здорова конкуренція навпаки дала новий поштовх для студентського руху в Інституті. З’явилось зацікавлення до СтудРади і студенти побачили, що це не є якоюсь «принудиловкою», а цікавою школою, де моделюється доросле життя, в ігровій формі відбуваються перші проби.
            Не будемо говорити про відрив між кандидатами під час голосування, про це вже сказано в коридорах і багато було суперечок.
Хочеться сказати, що сьогодні від нового голови СтудРади чекають рішучих кроків. Потрібно зібрати міцну команду, залучити студентів ІІ та, головне, І курсу. І хоч у грудні так складно щось робити в студентському самоврядування, але Павлові не можна гаяти час, бо знову буде втрачена (розтрачена) довіра студентства та викладачів. Сьогодні потрібно продумати концепцію СтудРади на найближчий час, оновити склад та керівництво секторів організації, піти до академічних груп і запитати: «А що Вас цікавить? Що б ви хотіли зробити для Інституту? Щоб ви хотіли навчитись?». Не слід замикатись на кількох людей у команді, а сміливо та рішуче знову відкриватись для СтудРади університету. Зверну увагу, що на «Міс ІФОН» було багато гостей з інших факультетів. Тому не забуваймо, що за нами дивляться і завжди рівнялись.
Перші 10 днів роботи нового голови Студентської Ради не пройшли даремно: поїздка до Львова, відеозвіт про поїздку, прикрашання ялинки на 15 поверсі, стінгазета, підготовка традиційного балу-маскараду. Це вже не просто слова, це реальна робота. І навіть сьогодні, в свій день народження, він працює вдома. Що ж побачимо, що буде далі. Але головне, щоб ІФОН жив!!!

Сергій РУСАКОВ,
викладач кафедри культурології,
голова Студентської Ради (2006-2009)

12.12.10

Але сьогодні не одна знаменна дата, 10 днів нового голови СР,

СЬОГОДНІ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ПАШИ!
ПАШО, ВІТАЄМО ТЕБЕ З ЦИМ ПРЕКРАСНИМ СВЯТОМ!
НАТХНЕННЯ ТОБІ, ТВОРЧИХ СИЛ, ЗДОРОВ'Я ,
ХАЙ УСЕ ЗАДУМАНЕ ЗБУДЕТЬСЯ =) 
Оля

16 коментарів:

  1. треба написати про те, чим займався Антон ці 10 днів)))

    ВідповістиВидалити
  2. Не будемо говорити про відрив між кандидатами під час голосування, про це вже сказано в коридорах і багато було суперечок.


    Не будем говорить, что голосование было закрытым. Махинации дирекции/СтудСовета даже не пытаются скрыть. Это же касается и выбора лучшего студента(избирательных бюллетней было недостаточно, были случаи фальсификации; результаты проверить было невозможно, все поверили "на слово"). Самое интересное то, что фальсифицировались не бюллетни с подчёркнутой фамилией "Савчинская", а совершенно иные.Даже это не помешало победить четверокурснице, чей индекс доверия среди студентов ЕЁ ЖЕ ГРУППЫ чрезвычайно ничтожен, что уж говорить о всех студентах ИФОН.
    А будем говорить о том, что выбор "Мисс Ифон" был ещё более мутным? Директор института, Дробот И.И., без стеснения выкрикнул со сцены : "Мы же не ту договаривались выбрать, вы что???". Оценки судей присутствующие, по традиции, не знали. А зачем? Всё равно никто спорить не будет.

    Проведение самого конкурса.

    Было ощущение, что находишься в Доме культуры одного из забытых богом советских колхозов. Платья из вторсырья - это, конечно, очень мило и дешёво.
    Но претендовать на "успешное мероприятие" такая презентация точно не может. "От каждого по возможностям, каждому по потребностям". Неоспоримо. Но расхваливать явно неудавшееся событие не стоит.
    Тот же профессор Дробот И.И. заметил, что футбольная команда ИФОН вышла в полуфиналфинал университетского чемпионата. Прекрасно! Ещё один плюс СПОРТИВНЕЙШЕМУ ИФОН! Почему же он, представитель института, не сказал, что в команде играет 1 (!!!) философ. Остальные игроки-участники столичной "Оболони".
    Нечестно играем, господа.
    С Днём рождения, Паша.

    ВідповістиВидалити
  3. Блін...ну Паша...а при чому тут він???

    ВідповістиВидалити
  4. Ось чому:

    " З’явилось зацікавлення до СтудРади і студенти побачили, що це не є якоюсь «принудиловкою», а цікавою школою, де моделюється доросле життя, в ігровій формі відбуваються перші проби."

    " Не будемо говорити про відрив між кандидатами під час голосування, про це вже сказано в коридорах і багато було суперечок."

    " Хочеться сказати, що сьогодні від нового голови СтудРади чекають рішучих кроків."

    Шагов ждём - это правда

    ВідповістиВидалити
  5. Ну то правильно сказала людина шо поробиш.
    Організатори самі себе підставляють і це правда. Демократія вона завжди десь жорстока, адже й тут хтось програє. А ті хто рахував голоси на виборах і "Кращий студент" просто зробили величезну дурість, коли вирішили ,що цю несправедливість, правду зможуть пом"якшити (вибори голови СР) або ж навіть перевернути з ніг на голову (Кращий студент).

    Щодо міс скажу, що у підрахунку і іншій діяльності жюрі не брав участі, бо й не мав на те права. Сам був в шоці, коли мене представили як члена жюрі. Та оцінок не ставив вибачайте. За одногруцю виступав. Так вона виграла. Але ж ніхто не скаже, що вона не заслуговує на те звання. Там же чітко було видно два лідери.

    Моя провина тут є бо не можна було бути м"яким. Можна ж було зробити скандал вже на виборах Голови СР. Треба було відстоювати свої голоси на "Кращий студент". За це вибачте не хотів робити людям боляче. Але зараз вибачте зроблю. Люди, що рахували голоси і організовували вибори, звертаюсь до вас. Годі грати в справедливість, годі старатися всім бути добрим і нікого не образити і годі валяти дурня, коли самим чомусь не стало духу подати свої кандидатури (особливо адресовано людині, за яку я хотів проголосувати як за "Кращого студента" та чомусь не знайшов). Краще б ви гралися у вибори, як я (по ідіотьськи, тупо, смішно, безглуздо, тому й популярно), аніж у доброго бога, що дає нагороду не тому хто заслужив, а тому в кого її нема. Тепер вибачте, але я відповідаю й за вас. Можемо дискридитувати мене, себе. Напивайтеся, "ботаньте", будьте добрими людьми, будьте злими людьми, але як вам була надана честь визначити когось "Кращого...", то робіть цю роботу чесно, адже тут ви підставляєте саму ідею студентського самоуправління. І як будемо продовжувати в тому ж дусі то на нас дійсно будуть дивитися, як на "еліту", яка ніби повинна служити більшості, але чомусь вважає що є моральнішою за цих людей і тому має право вирішувати де добро, а де зло. Та на нас вже так дивляться! Ось людина чітко нам каже яке ми гімно. Поздоровляю. Браво федерація!

    Про футбол. Не я ту команду набирав. Ну такий у нас мля "Шахтьор", шо легіонерів до пипки. Бачите робим типу на результат. Не по правді звісно. І не правильно. Та мені чесно й несильно й цікавий той кубок ректора. Виграли - добре, програли - нормально. Та як мінімум одній Людині ж не всеодно.

    Автору критичного повідомлення респект і велике дякую, бо за підсумками дня то є найкращий подарунок на рівні з друзями, що мене привітали сьогодні. Бо нема кращого подарунка аніж правда, що ріже очі. Сподіваюся наступного року станем кращими.

    PS: А от сам конкурс "Міс" "нє судітє строго". Позаминулого тижня був на "Міс" іншого інституту. Було набагато гірше. Я ж не кажу, що супер-пупер та краще в нас було. Як сталося то радій малому.

    PPS: "Мы же не ту договаривались выбрать, вы что???". А може він мав на увазі типу: "Ми ж типу не так порахували". Ну попутала людина. Та він ту Віту Костюк так само як і інших знає. На шо вона йому здалась та її перемога!?

    PPPS: Все задуваю двадцять свічок на шматочку лайна. Любі студенти та інші хто приклав лапу до "гуманізації" виборів прошу пригощайтеся. Пропоную проковтнути зразу аби весь рік не їсти.

    Голова СР ІФОНу Селіванов Павло

    ВідповістиВидалити
  6. Паша не має відношення до останніх подій, то пережитки старої власті, так шо до нього у мене претензій немає.
    Гончар

    ВідповістиВидалити
  7. Прекрасно. Спасибо, Паша. Надеемся на твоё содействие. Лучшего ответа и быть не могло. Ещё раз с Днём рождения

    ВідповістиВидалити
  8. У мене одне прохання, ТАВАРІЩІ НЕ ПЕРЕСВАРІТЬСЯ ВСІ)Воно не стоїть ваших нерв)

    ВідповістиВидалити
  9. Да что за глупости. Вы можете отойти от восприятия критики как личных оскорблений???

    Разрешу себе снова обратиться к статье С. Русакова:

    " Не погоджусь з певними закидами, що «Інститут розділяється». "

    Мнений много, и даже если их всего 2, отстаивание виденья одного из них - не преступление вовсе, да и не признак коллаборационизма. Есть проблема. Её нужно решать. Никто друг с другом ссориться не собирается. Я - так точно.

    ВідповістиВидалити
  10. ну і слава флавер-паверу, я за мир у іфоні та світі)
    лише одне мене разстраїваєт - ета анонімуси)

    ВідповістиВидалити
  11. Почему не сделать возможность комментирования только зарег-ми пользователями? Ещё интересно, почему комментарии должны проверяться перед публикацией.
    Предлагаю возможность создания постов на главной странице упростить. Зашёл, зарегистрировался и создал тему. А уж если это что-то действительно ужасное, то такие посты Вы, администратор, будете удалять, а авторов предупреждать или банить

    ВідповістиВидалити
  12. тому що, коли була можливість коментувати лище зареєстрованим - ніхто не коментував, провіряла, лінь реєструватися, а з перевіркою проблема, яка вирішується зараз)

    ВідповістиВидалити
  13. То прохання до тих кто пише і все ж не боїться казати то під своїм ім"ям. Підписуйтесь у своїх коментах. Адже це є важливим іноді.

    Селіванов Павло

    ВідповістиВидалити
  14. а где была фальсификация на выборах главы студ. совета? в коридорах не слышно ничего. что-то по типу Слеванов выиграл нечестным путем, али как?

    черная ольга

    ВідповістиВидалити
  15. Говорится о перевесе в один голос. "Чтобы не обидно было"

    ВідповістиВидалити
  16. Ніякої фальсифікації, підтасовки чи пом*якшення результатів не було. Лічильна комісія зібралась, склала результати волевиявлення по кожному сектору в залі і передала підсумок для виголошення екс-голові Студ Ради. Якщо б хтось був не задоволений, то міг би відверто висловити недовіру комісії, переобрати її чи запропонувати формат голосування бюлетнями.

    Антон Дробович

    ВідповістиВидалити