понеділок, 17 жовтня 2011 р.

ІФОН на відкритті НСК "Олімпійський"


Якраз перед відкриттям НСК «Олімпійського» по ТБ показували запис «Вечірнього кварталу» піврічної давнини, де коміки висміювали готовність України до Євро-2012, адже на той момент була відкрита лише «Донбас-Арена», Львівський стадіон являв собою рівнину, а по Київському НСК їздили трактори та бульдозери. Відчувалася тривога перед зустріччю з оновленим стадіоном…

Те, що я побачила 8 жовтня приємно вразило, бо перед очима височів оновлений, прекрасний спорткомплекс європейського класу, арена світового масштабу. Відчувалася робота багатьох тисяч людей, що злагоджено, швидко та якісно виконують свою роботу.

Глядачів зустрічали волонтери, які допомагали орієнтуватися, та міліціонери, які охороняли наш спокій. В повітрі відчувалось приємне хвилювання, очікування феєрії.

Аж ось світло погасло. Погляди прожекторів, а за ними й глядачів, були звернені тепер лише на поле, де почалась довогоочікувана казка,яка розповідала про заснування Києва, стародавню історію України. Спочатку, на човні припливли легендарні засновники міста — футбольне поле перетворилось на Дніпро. Далі, ми стали свідками становлення держави, коли українцям довелось захищатись від іноземної навали у вигляді триголового чудовиська. Бойові сцени супроводжувались вогняним шоу та піротехнічними ефектами.  70-тисячний стадіон неодноразово вибухав аплодисментами.

Привітав НСК «Олімпійський» з новим Днем народження і Президент України Віктор Янукович. Далі були гігантські барабани і трембіти, унікальні трюки італійських циркових артистів, які запустили з висоти на поле м’яч Євро-2012. Після цього на сцену вийшли три  українські топ-співачки, які заспівали українські хіти: Гайтана у заквітчаному вінку виконала «Стожари», Ані Лорак — «Червону Руту», Таїсія Повалій — «Рідну землю».
А далі була Шакіра. Зірка запалила публіку своїм «гарячим» виступом, і навіть дала на сцені українським дівчатам невеликий майстер-клас зі східних танців. Завершив програму дивовижний феєрверк, який могли спостерігати усі прилеглі до стадіону райони.

Звісно, не обійшлось і без деяких казусів. За 10 хвилин до старту офіційної церемонії на поле вибігли дівчата з FEMEN. Це дуже сподобалося глядачам, які почали аплодувати, але не охороні. А під час самого шоу на "Олімпійському" спалахнула пожежа. Від піротехнічних виробів загорівся банер на даху стадіону. Пожежна бригада спрацювала швидко, ліквідувавши неприємність за лічені хвилини. Та на цілісне позитивне враження від яскравого дійства це не вплинуло.

Є в людській пам’яті такі моменти, які я умовно називаю «те, що не забувається». Відкриття оновленого НСК Олімпійський тепер назавжди залишиться серед найяскравіших моїх пригод, адже,  раз на життя, мабуть, вдається побувати на такій грандіозній, урочистій події!

«Олімпійський» — зірка, що засяяла із новою силою, на небосхилі найкращих стадіонів сучасності.

Студенти, що побували на відкритті НСК Олімпійський, щиро вдячні Івану Івановичу Дроботу та Студентській Раді ІФОНу за можливість відчути себе творцем історії, злитися в єдине емоційне ціле з майже 70 тисячами людей.


Студентка 13 групи
Яценко Анна

Немає коментарів:

Дописати коментар