вівторок, 25 жовтня 2011 р.

Міжнародний науково-практичний семінар «Філософія для дітей: міркуємо сумніваючись!»

Під час роботи семінару планується обговорити питання, пов’язані з поширенням філософських знань і навичок філософського міркування серед дітей і підлітків, які об’єктивно сприяють розвитку творчого, раціонального, критичного мислення; інтенсифікації морально-етичного мислення і рефлексії; активізації їх пізнавальної діяльності. У зв’язку з цим основними цілями семінару є ознайомлення викладачів-педагогів з інноваційними методиками навчання і викладання філософських дисциплін («Етика», «Естетика», «Логіка», «Основи філософії», «Релігієзнавство», «Історія мистецтв», «Культурологія», «Основи християнської етики», «Я і Україна», «Громадянська освіта» тощо) в освітніх закладах України на доуніверситетському рівні. Початок 28 жовнтня о 10 годині, вул. Пирогова 9, ЦК НПУ імені М.П. Драгоманова.

Програма семінару:
28 жовтня 2011 року
10.00 – 11.00 – Реєстрація учасників форуму (вул. Пирогова, 9, ЦК НПУ імені М.П.Драгоманова, ауд.231)
11.00 – 13.00 – Пленарне засідання IV Міжнародного наукового форуму «ПросТІР ГуманІтарноЇ комунІкацІЇ» (вул.Пирогова, 9, ЦК НПУ імені М.П.Драгоманова, ауд.231)
13.00 – 15.00 – Перерва
15:00-16:30 -  «Робота в класі»: практика проведення занять за методикою «Філософія для дітей» М.Ліпмана (модератор Донна Берк, США)
16.30-17.00 – кава-брейк
17:00-18:00 -  «Робота в класі»: практика проведення занять за методикою «Філософія для дітей» в українській школі (модератори: к.філос.н., доцент кафедри філософії Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П.Драгоманова Надія Адаменко; к.філос.н., доцент кафедри культурології Інституту філософської освіти і науки НПУ імені М.П.Драгоманова Юлія Кравченко)

29 жовтня 2011 року
10.00 – 10.30 -  Реєстрація учасників семінару (вул.Тургенівська 8/14, ГК НПУ імені М.П.Драгоманова, ауд.6-4)
10.30 – 12.00 -  Майстер-клас Доктора філософії Кйонсанського національного університету, Віце-президента Міжнародної ради з «Філософії для дітей» проф. Джінван Парка (Корея)
12.00-12.30 – кава-брейк
12.30. –  14.00 – Продовження майстер-класу проф. Джінван Парка.
14.00 – 15.00 – Перерва
15.00 – 18.00 – Культурна програма

30 жовтня 2011 року
09.30 – 10.00 –   Реєстрація учасників форуму
10.00 – 12.00 –  Круглий стіл «Альтернативні методики навчання і викладання предметів морально-духовного спрямування: українські реалії та світовий досвід»
12.00 – 12.30 – кава-брейк
12.30 – 14.30 – продовження роботи Круглого столу та підведення підсумків проведення Міжнародного науково-практичного семінару  «Філософія для дітей: міркуємо сумніваючись!»

До участі у семінарі запрошуються вчителі гуманітарних дисциплін в освітніх закладах України на доуніверситетському рівні, викладачі філософських дисциплін у професійно-технічних та вищих навчальних закладах освіти, студенти, аспіранти, науковці, а також усі зацікавлені у питаннях викладання   методики навчання і викладання предметів морально-духовного спрямування.

Робочі мови конференції: українська, російська, англійська
Регламент для учасників семінару: доповідь на Круглому столі «Альтернативні методики навчання і викладання предметів морально-духовного спрямування: українські реалії та світовий досвід» — 10 хвилин, дискусія — 10 хвилин.
Заявку щодо участі у семінарі просимо надіслати електронною поштою за адресою adp.ukr@gmail.com (копия: adamenkonb@ukr.net)
Форма заявки:
Прізвище, імя, по-батькові
Місце роботи, навчання
Вчений ступінь, звання (для викладачів)
Посада
Повна адреса
E-mail
Контактний телефон
Тема доповіді
Офіційне запрошення потрібно/непотрібно
Видання збірнику тез доповідей планується після конференції. Тези доповіді можна надсилати на вказані електронні адреси або принести безпосередньо в день проведення семінару.
Вимоги до оформлення матеріалів:
Текст: у текстовому редакторі Word версії 6.0 і вище (у форматі *.doc) через 1,5 інтервал.
Обсяг: до 4 сторінок формату А-4.
Шрифт: гарнітури Times New Roman, 14 кегля. Поля: з усіх сторін – 2 см.
Розміщення: у верхньому правому куті (від поля) П.І.Б автора (повністю), науковий ступінь, вчене звання, посаду  в установі, місто. Нижче великими літерами напівжирним шрифтом – НАЗВА, далі з нового рядка – основний текст.
Список літератури подається в кінці тез у порядку згадування в тексті. Посилання подаються в тексті у квадратних дужках, вказується номер джерела і сторінка, наприклад
[2, с. 20].
За зміст та оформлення тез відповідальність несе автор.


 Організатори: 
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,
МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ІМЕНІ М.П. ДРАГОМАНОВА
IV Міжнародний науковий форум
«ПросТІР гуманІтарноЇ комунІкацІЇ»
28-30 жовтня 2011, Київ, Україна
в рамках якого
кафедра філософії
Інституту філософської освіти і науки
Національного педагогічного університету
 імені М.П. Драгоманова
Відділ філософської антропології та філософії культури Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України
МГО «Академія миру та розвитку»


Немає коментарів:

Дописати коментар