середа, 4 квітня 2012 р.

Започаткування Маґістерської програми «Юдаїка» в НаУКМА


Національний університет «Києво-Могилянська академія» і Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад) оголошують про започаткування в НаУКМА першої в Україні маґістерської програми з юдаїки, покликаної на те, аби готувати істориків – фахівців з єврейської історії та культури.
У рамках дворічної програми передбачається вивчення історичних і гуманітарних дисциплін, курсів з юдаїки, єврейських мов іврит і їдиш. Випускники програми отримуватимуть диплом державного зразка (маґістра історії) та англомовний диплом НаУКМА. Програма сприятиме студентам в отриманні стажування за кордоном. Маґістранти, що
успішно виконуватимуть індивідуальний навчальний план, отримуватимуть стипендію. Студенти з інших міст забезпечуватимуться гуртожитком.
Вступати на програму мають право гуманітарії (історики, філологи, культурологи, філософи), що закінчили бакалаврат в університеті IV рівня акредитації та вільно володіють українською мовою та англійською на рівні не менше upper-intermediate. Вступні іспити (українська, англійська, спеціальність) складатимуться в липні в НаУКМА.
Починаючи з 1 квітня, організатори програми починають приймати попередні заявки від тих, хто бажає взяти участь у вступі на програму. Для отримання більшої інформації, а також анкети вступника, звертайтеся за телефоном: (044) 425-9758 (крім суботи) або на е-пошту: vaad-ua@ukr.net (з темою листа «МП-юдаїка»).

Немає коментарів:

Дописати коментар