субота, 15 січня 2011 р.

Святкуймо 10 річницю заснування Вікіпедії (15.01)

15 січня (субота) 2011р. об 11:00 відбудеться Вікі-зустріч на честь 10 річчя проекту. Захід відбудеться у Червоному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка, аудиторія 204 (вхід з Портретної галереї ректорів КНУ).

Вікі-зустріч включатиме такі заходи:

  1. Дискусію Вікіпедіа і Університет: як вони можуть допомогти один одному?
  2. Взаємні привітання, вручення активним Вікіпедистам оберегів та ювілейних сувенірів Фонду Вікімедіа
  3. Вибір Місс Вікіпедії Україна
  4. Фотографування в тенісках Фонду Вікімедіа
  5. Різне (обговорення поточних справ)
Вікіпедії виповнюється 10 років. За цей час вона стала головним джерелом інформації для мільйонів людей по всьому світу. Але чи можна довіряти ій? Вікіпедію може редагувати кожен, але хто і як її контролює? Як стати активним учасником Вікіпедії? Що для цього потрібно? Як змінює Вікіпедія процес навчання і університети? Чи є у Вікіпедії цензура? Як відбуваються і до чого призводять “інформаційні війни” на сторінках Вікіпедії? Нарешті, чи можна по Вікіпедії визначити стан суспільства?
Про все це і навіть більше ви дізнаєтесь з перших рук на вікі-зустрічі.
Нагадаємо, що Вікіпедія (англ. Wikipedia, вимовляється ˌwɪkɪˈpiːdɪə) – це найбільша в світі онлайн-енциклопедія, яку кожен може редагувати. Назва утворена від слів “вікі” (технології для створення сайтів) і “енциклопедія”. Більше за 17 мільйонів статей Вікіпедії (українською – 253 659) написані спільно людьми з усього світу. Вікіпедіа є п’ятим за численністю відвідувачем веб-сайтом у світі – його відвідують 400 мільйонів людей в місяць.
Джерело: lovi-moment.com.ua

за матеріалами http://studnews.org.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар