вівторок, 28 червня 2011 р.

СВІТ ЧЕКАЄ НА ФІЛОСОФА



24 червня 2011 року відбувся випуск бакалаврів, спеціалістів та магістрів Інституту філософської освіти і науки.
         Уже другий рік поспіль випускний в ІФОНі супроводжується дощем за вікном. Гарно вбрані випускники встигли зібратись в актовій залі гуманітарного корпусу, тому злива їх оминула. Дівчата з чудовими зачісками та вишуканих сукнях, хлопці в костюмах, велика кількість батьків, викладачі з посмішкою на вустах. У багатьох присутніх букети квітів – у батьків для своїх дітей, у випускників для улюблених викладачів та дирекції, у бойфрендів для своїх красунь-дівчат. 

Випускників бакалаврату можна легко відрізнити від випускників 5-го курсу. В останніх проглядається сум в очах, і це зрозуміло, бо вони вже назавжди прощаються з рідним вишем.  І навіть ті, хто зазвичай упереджено ставились до ІФОНу та навчання у цей день уважно слухають виступ директора Інституту філософської освіти і науки І.І. Дробота.  Кожне слово директора, який згадує про ІФОН сприймається з посмішкою на вустах та печаллю в очах. Випускники прислуховуються до порад та настанов, які проголошує Іван Іванович.
З теплими словами вдячності від імені випускників виступили  випускниця бакалаврату Катерина Качур та переможець конкурсу «Кращий студент 2010-2011 н.р., магістрант Віталій Туренко. Обидва дякують викладачам за терпіння та науку, обіцяють гідно пронести отримані знання протягом життя.
Кожну групу викликають сцену і поіменно викликали. Проректор університету з наукової роботи Г.І. Волинка вручає грамоти, сертифікати та кожному дає додаткові настанови, бажає успіху в житті та професійного зростання. Найкращі випускники Інституту в цей день отримують направлення на навчання в аспірантурі.
 Цікавим є те, що в залі присутні не тільки випускники, а й цьогорічні абітурієнти, які стали переможцями конкурсу ІФОНу і тепер мають право на першочергове зарахування на навчання. Таким чином абітурієнти мають змогу одразу ж потрапити в атмосферу нашого вишу, побачити студентів, випускників та викладачів, почати переймати традиції тощо.
         Уже другий рік ІФОН випускає молодих філософів, культурологів та релігієзнавців у світ. У мене і в самого досі вирують емоції щодо мого минулорічного випуску, тому розумію складність життєвого етапу в якому опинились сьогоднішні випускники. Приєднуюсь до всіх привітань, які ви почули на випускному. Не буду говорити пафосні слова на кшталт: «Світ на вас чекає!». Це не так. Сьогодні хочу сказати наступне: «Ви потрібні світові, ви потрібні Україні!!!». І це вже відповідає дійсності. Саме сьогодні, в час суттєвих ідеологічних та культурних потрясінь, світ чекає на Філософа.

Сергій РУСАКОВ





Немає коментарів:

Дописати коментар