понеділок, 26 березня 2012 р.

Студентський відеоклуб ІФОНу

23 березня відбулося перше засідання студентського відео клубу ІФОН у 2012 році. Традицію перегляду кінофільмів після пар разом із своїми колегами культурологами, філософами та дизайнерами започаткував Сергій Русаков у 2009 році. Через рік честь керувати діяльністю відео клубу випала мені.
Два роки свого існування відео клуб був певним майданчиком для спілкування та знайомства студентів з різних курсів та спеціальностей. Були часи, коли аудиторія де відбувався перегляд буквально ломилася від напливу студентів. Були й випадки коли записана під відео клуб аудиторія виявлялася зайнятою заочниками або ж якою-небудь ще групою, що вирішила провести додаткове заняття не за розкладом. В такому випадку доводилося шукати альтернативні способи перегляду. Важко забути перегляд фільму «Хатіко», коли через відсутність вільного приміщення перегляд довелося проводити сидячи на диванах та на підлозі біля деканату. Згадка про цю купу малу із заплаканих (фільм був ну дуууже сумний) студентів і зараз викликає в мене посмішку.

Та все ж перспектива вічного пошуку вільної аудиторії та прирікання щодо права проводити відео клуб з вахтою видушили з мене весь ентузіазм необхідний для подібної справи. Втім студенти питаннями «коли буде відео клуб?», «чому не проводиться відео клуб?» не давали заснути моєму сумлінню. Виходить, що через мою пасивність забувається така хороша традиція. Та студентів в інституті ставало все більше і аудиторії з ранку до вечора були зайняті для навчання. Питання «де проводити відео клуб?» залишалося найактуальнішим.
Знайти підходящу аудиторію для відео клубу мені допоміг лише щасливий випадок (не буду розписувати який. Можете самі спитати за нагоди). Отже перегляди фільмів тепер відбуватимуться в аудиторії 1-10 (вхід з вулиці). Ця аудиторія не настільки завантажена парами і знаходиться в підвальному приміщені, що виключає залежність від пори року, освітлення на вулиці і т.п. Серед мінусів цієї аудиторії можна назвати те, що в ній завжди прохолодно. Втім я вважаю, що холод не стане перепоною для перегляду фільму та спілкування студентів.
Тож запрошую усіх ІФОНівців на нові засідання студентського відео клубу, які я намагатимусь проводити кожної п’ятниці, о 17.00 в аудиторії 1-10 (вхід з вулиці). Наступним до перегляду було запропоновано фільм Даррена Аронофскі «Чорний лебідь». Слідкуйте за анонсамиJ
PS: Висловлюю величезну подяку викладачу Дробовичу А.Е. за сприяння у проведенні відео клубу та всім студентам, що своїми вже згаданими питаннями не давали мені спокою.
Селіванов Павло

Немає коментарів:

Дописати коментар