неділя, 18 березня 2012 р.

I Міжнародна молодіжна ісламознавча літня школа “Іслам і мусульмани в Україні”

Оголошується конкурс наукових робіт серед студентів та аспірантів для участі в I Міжнародній молодіжній ісламознавчій літній школі “Іслам і мусульмани в Україні”. Метою Літної школи є надання молодим науковцям поглиблених знань про іслам та ісламознавство, джерела ісламських наук, сучасний стан ісламу в Україні та у світі. В програмі школи плануються дискусії з науковцями, зустрічі з представниками ісламських релігійних та громадських організацій, інтелектуальні ігри на ісламознавчу тематику, а також екскурсія по визначним місцям мусульманської культури. Для участі у конкурсі Вам необхідно подати письмову роботу з будь-якого запропонованого нижче напрямку. Якщо Ваша робота матиме належний науковий рівень, ви будете запрошені взяти участь у роботі І Міжнародної молодіжної ісламознавчої літньої школи, яку планується провести в червні місяці 2012 на базі відпочинку в Автономній Республіці Крим. У результаті конкурсу буде відібрано 15 кращих робіт, автори яких матимуть можливість представити їх під час роботи школи. За результатами роботи Літньої школи планується публікація збірника.


Орієнтовні теми конкурсних робіт:
  • Мусульмани в сучасній Україні
  • Мусульманські об’єднання та організації в Україні
  • Ісламські центри та мечеті
  • Мусульманки України: міфи та реальність
  • Мусульманська молодь
  • Мусульмани в медіа-просторі
  • Міжрелігійні відношення в Україні
  • Історична спадщина мусульман Криму
  • Мусульмани України і благодійність

Умови до оформлення статей:
Обсяг статті від 20 до 25 тис. знаків (з пробілами, включно з вихідними даними, назвою статті та списком літератури), шрифт Times New Roman, 14 кегля з 1,5 інтервалом. Посилання на літературу наводяться у квадратних дужках із вказівкою сторінки після коми (напр. [15, с. 3]). Список літератури подається у кінці тексту в алфавітному порядку. Стаття має містити коротку анотацію англійською і українською (російською) мовами.
На титульному листі в правому куті слід вказати: прізвище та ім’я автора. Конкурсні роботи мають бути оформлені у вигляді статті.
У окремому файлі слід подати наступну інформацію: прізвище, ім’я, по-батькові, навчальний заклад, який представляє автор; курс (рік навчання); тема конкурсної роботи; контактна інформація: e-mail, телефон, поштова адреса.
Термін подання статей до 10 травня 2012 року.
Матеріали, які не відповідають вищеперерахованим вимогам, або які подані пізніше вказаного терміну до розгляду на конкурс не прийматимуться.
Просимо висилати статті з зазначеною темою листа: “Ісламознавча школа” на електронну скриньку: studies@islam.in.ua
Про результати конкурсу буде повідомлено особисто учаснику на його e-mail та на сайті: www.islam.in.ua після 20 травня 2012 р.
Свої питання щодо роботи Школи та умов участі у конкурсі Ви можете задати, зателефонувавши: 093-993-81-59 (Ольга).

Організатори: Всекримська молодіжна організація “Емель”
Всеукраїнська громадська організація “Український центр ісламознавства”
Всеукраїнська Асоціації громадських організацій “Альраід”.

Немає коментарів:

Дописати коментар