понеділок, 15 квітня 2013 р.

«ДЕ ВНОЧІ БУЛА? – В БІБЛІОТЕЦІ!»


12 квітня в стінах Наукової бібліотеки НПУ імені М.П. Драгоманова в четвертий раз відбулась акція «Ніч в бібліотеці». Цієї весни організатори обрали тему, яка зацікавила більше ста студентів київських вишів – «Легенди Києва».

Творчий захід університетської бібліотеки, за словами старшокурсників, зацікавив студентів Інституту філософської освіти і науки одразу у 2011 р., саме тоді ІФОНівці вперше ночували в бібліотеці головного корпусу. І це не дивно. Бо хто як не філософи і культурологи оцінять всю атмосферу такої незвичної драгомановської акції?! До речі, «Ніч в бібліотеці» стала хорошою традицією саме завдяки директору Наукової бібліотеки НПУ імені М.П. Драгоманова Людмили Савенкової.
Такого ажіотажу ніхто не очікував!
Цього разу захід розпочався з лекції про столичну архітектуру, а потім цікаву інтерактивну лекцію провів магістрант ІФОНу Сергій Савченко, який майстерно володіє аудиторією і готовий був до ранку розповідати київські легенди. Та після годинної лекції Сергій повів всіх учасників акції на нічну екскурсію центром міста. Зараз, переглядаючи світлини, де видно чисельну кількість людей, дивуєшся як одній людині вдалось донести інформацію до кожного. Але повірте, він з цим завданням впорався на «відмінно».
Тисячі маленьких частинок пазлу знайшли своє місце завдяки старанням охочих
За словами Катерини Приймак, студентки ІІІ курсу ІФОНу, яка не пропустила жодної ночівлі в бібліотеці, такої кількості людей не було ще жодного разу. Та як виявилось, саме активність нашого Інституту сприяла піару нічного заходу в бібліотеці. «Ми зі студенткою-дизайнеркою Оксаною Степаненко вирішили зробити приємно нашим колегам і друзям з бібліотеки і зробили невеличний плакатик, який розмістили в соціальній мережі. Вже через день анонс заходу потрапив в топ-новини київських заходів», – розповів  викладач кафедри культурології Сергій Русаков, який активно допомагав в організації. Саме тут я і зрозуміла, що саме культурологи і повинні реалізовувати такі заходи.
"Поетична година". Студент НТУУ "КПІ" факультету соціології та права
Після нічної екскурсії Києвом, група знову повернулася в бібліотеку, де на нас вже чекав накритий стіл з чаєм-кавою і печивом. Після смачного перекусу настав час для тематичних блоків. З першої до другої години ночі була «Поетична година», під час якої співробітники бібліотеки і студенти декламували власну поезію і уривки з творчості улюблених авторів. З другої до третьої години тривала «Музична година», під час якої всі присутні співали пісні про Київ і міста України. Далі – всі почали дивитись фільм «Закохані в Київ» і вже після нього розійшлись по домівках. Батьки або ж сусіди по кімнаті в гуртожитку довго не могли повірити, що студенти повернулись з бібліотеки.
Вчимося грати в незвичайні шахи
Паралельно з тематичними годинами всі охочі мали змогу скласти пазли, на котрих були зображені картини видатних митців. Також всі охочі могли навчитися грати в шахи та лічити за допомогою рахівниці. Цією нагодою скористалася і я!
Вночі в бібліотеку? Залюбки!

Оля Азаркіна,
студентка І курсу ІФОНу

Немає коментарів:

Дописати коментар