четвер, 18 квітня 2013 р.

«Велик и могуч» або багато пафосу ні з чого

Враження про те, як студенти ІІІ курсу спеціальності «Культурологія» - Бадюл Анна, Корнєєва Тетяна, студентка V курсу спеціальності «Філософія» – Волохова Жанна, аспіранти і викладачі Литвин Яна, Курна Ольга та Дробович Антон їздили на конференцію до Москви. Виступали там, гуляли, ось і діляться враженнями з ІФОНом. Нехай інші візьмуть собі на замітку.


Студентські роки - роки самореалізації, налагодження нових зв’язків та знайомств. Навіть, якщо ти був сірою мишкою до вступу в університет, рано чи пізно, життя змусить тебе навчитись крутитись та виживати  в суспільстві. Саме тому, варто це почати якомога раніше.
Один з таких варіантів налагодження комунікації - це виступи на конференціях. Наш університет всіляко допомагає студентам в цьому плані – чи то наші місцеві конференції, чи то конференції в інших містах та країнах. Саме тому, треба користуватись наданими можливостями, адже саме на таких заходах можна випробувати свої сили в науковій діяльності, себе показати та на інших подивитись. Не варто боятись, що вас не почують, або навпаки, розкритикують вщент. В будь-якому разі – це цінний досвід.

На разі, нам випала можливість поїхати в Москву на конференцію в Московський державний університет імені Ломоносова. Безперечно, було дуже приємно, що московські колеги оцінили наші тези та прийняли їх до програми, і тому ми без роздумів відправились до столиці Росії. В ІФОНі не раз студенти старших курсів розповідали про цю конференцію, тому й і очікували від неї багато, але, як виявилось - даремно. Звичайно, не хочеться вщент розкритиковувати організацію цього заходу, адже це апріорі - важка робота. Проте, на жаль, враження від конференції та роботи секцій, на яких ми виступали, були не такими позитивними, як ми очікували. Якщо всю організацію охарактеризувати двома словами, то я скажу так - сумбур та балаган. Хоча я мушу повторитись, не дивлячись на деякі проколи в організаційних моментах, було доволі цікаво послухати доповіді колег з різних міст, та обговорити актуальні, наболілі питання.
Виступ на конференції для нас не єдина ціль перебування в Москві. Відвідання місць, про які ти лише чув, або бачив на картинках – ось, що принесло найбільше естетичне задоволення. Москва приємно вразила нас своєю величчю та могутністю. Навіть сам корпус «великого и могучого» МДУ перехоплював подих! Що тоді вже казати про прогулянки Червоною площею, Кремлем, Арбатом, Патріаршими прудами, ВДНГ; милування монументальністю прекрасних Храмом Христа Спасителя та Собором Василя Блаженного; відвідання чудових музеїв образотворчого мистецтва - Третьяковської галереї, Державного музею імені Пушкіна, музею Маяковського. Все це залишило надзвичайне враження від побаченого. Адже всі експозиції, які виставляються в цих музеях, ми бачили лише на слайдах. Побачивши все вживу від емоції бракувало слів, щоб описати, як це прекрасно, і ті фотографії,  які нам вдалось зробити не передають і половини почуттів, які ми  мали честь відчути.

Нам настільки приємно було перебувати в Москві, що часом просто не хотілось повертатись додому. Хоча рідний Київ все ж таки для нас є затишнішим. Не малу паніку викликало московське метро з величезною кількістю станцій, ліній та кільцевою, тому, повернувшись додому, неймовірно приємно було проїхатись рідним, затишним(!) метро :)


Чи хотілося б мені поїхати знову при нагоді в Москву? Без роздумів скажу: «Так!». Того часу, що нам вдалось виділити для прогулянок виявилось надзвичайно мало. Тому при наступній нагоді потрапити на конференцію, ми неодмінно врахуємо всі нюанси і обов’язково більше часу виділимо для культурно-освітньої програми у Москві.












Бадюл Анна,
студентка 3 курсу спеціальності «Культурологія»

Немає коментарів:

Дописати коментар