неділя, 15 травня 2011 р.

Вперше в Україні створили і видали книгу за 24 години!

12-13 травня відбувся безпрецедентний флешмоб-проект “Книга за 24 години”, організований літклубом “МАРУСЯ”.Учасники за добу створили книжку, яка пройшла всі редакційно-видавничі етапи.
Всі 29 учасників зібрались о 15:00 в Інституті журналістики КНУ ім. Шевченка. Після знайомства, коли кожен розповів про себе, почався брейншторм. Із розподілом посад і функціональних обов’язків дуже швидко справились, адже кожен знав свої сильні сторони і те, чим він може бути корисним. Потім обговорювали концепцію видання, теми, обсяг і формат книги, тощо.


Всі відразу загорілись ідеєю за 24 години створити книгу. Всі дуже старались, підтримували один одного, допомогали, якщо хтось не вкладався в дедлайн,


робили каву, колись хтось засинав. Але ВСІ працювали 24 години без перерв і відпочинку.
Після довгих дискусій визначились із концепцією книги: сучасне молоде покоління, яке часто називають “покоління сopy-paste”. Учасники вирішили обрав 13 головних трендів, тенденцій, процесів у житті молоді й проаналізувати їх у короткій прозі. Відтак, назва книги – “КОПІ-ПАСТ REALITY”.

Після виснажливого тригодинного брейншторму перейшли безпосередньо до роботи. Автори мали дедлайн – 01:00. Окрім цього, учасники мали переїхати в нову “редакцію” – Бібліотеку ім. О.Теліги, де відбувалась “Ніч поезії”.

У бібліотеці не було де яблуку впасти у прямому значенні. Послухати поезію і “потусити” прийшла маса людей, тому наша команда опинилась у по-справжньому польових умовах. Але учасників “Книги за 24 години” це тільки згуртувало і мотивувало.

Все було по-справжньому: робота з авторами, вичитка текстів головредом і заступниками, літературне редагування і коректура, узгодження відредагованих текстів з авторами, ілюстрування кожного твору, створення дизайну обкладинки і всієї книги, верстка… Робота кипіла, кожен був задіяний у цьому механізмі.
О 14:05 було закрито файл із вже готовим макетом видання. Поїхали у Видавництво НПУ ім. Драгоманова, яке за 40 хвилин надрукувало перший примірник “КОПІ-ПАСТ REALITY”! Книга має м’яку обкладинку, формат 250 х 250, 94 сторінки.

І скільки було радості, коли в Інститут журналістики привезли ще гарячий від друку перший примірник! Відразу відбулася презентація, на якій нарешті сказали: “Вперше в Україні створили і видали книгу за 24 години”!

Далі була фотосесія, вручення сертифікатів учасникам проекту, а портал “Читомо” всім подарував по книзі.
Склад редакції проекту “Книга за 24 години” можна прочитати у записі головреда “КОПІ-ПАСТ REALITY” Світлани Хуткої.
На наступному тижні буде другий тираж, хто хоче купити – пишіть на e-mail: marusia.lit@gmail.com.

ПЕРЕГЛЯНУТИ КНИГУ МОЖНА ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар