середа, 24 листопада 2010 р.

Продовжуємо традиції

Існує думка, що перше враження  може бути оманливим, і, керуючись цим, люди не поспішають робити висновки. Перевіряють декілька разів, вивчають  предмет чи явище, але найчастіше  все ж перше враження  найсильніше і закарбовується у нашій свідомості.
Що ж, а як щодо першого випробування, першої спроби реалізації нового проекту, скажемо проекту Студентської ради чи Наукового товариства? Як реагувати на нові дії? Тут  важливе і перше враження, і результат,  і наслідки, і перспективи розвитку...
Студентське наукове товариство ІФОН-у в 2009 році провело першу філософську вікторину. Сподобалось!  Тож і  у 2010 році  було вирішено  продовжити   традицію.
 
Нещодавно в Інституті філософської освіти і науки до Всесвітнього дня філософії   (третій четвер  листопада)  СНУ провело філософську вікторину, співорганізатором якої  став  культурний          центр «Новий Акрополь». 18 листопада  на першому поверсі  Гуманітарного корпусу зібрались студенти різних інститутів. Представники  Студентського наукового товариства  задавали  цікаві питання з філософії (наприклад, якому філософу належить висловлювання: „ Я знаю, що я нічого не знаю”?(Сократ), як називаються основні священні тексти індуїзму?(Веди)),  за кожну вірну відповідь учасники отримували пільгову карточку, яка надавала можливість набрати бали і обміняти їх на призи - журнали від «Нового Акрополю».
Створилася  невимушена атмосфера дружнього спілкування, згадали і Аристотеля, і Сократа, замислились над сенсом життя і поринули у релігійні мандри…

Ми заохочували студентів НПУ ім. М. П. Драгоманова вивчати філософію і ще раз переконували, що філософія - це найкраща  із наук.  І це – круто!!!
Марійка Розпутна

1 коментар: