субота, 20 листопада 2010 р.

Насолоджуйся своїм симптомом

Філософ, психоналітик Ольшанський
23 вересня о 15:30 всі бажаючі мали змогу відвідати лекцію відомого філософа та психоаналітика Дмитра Олександровича Ольшанського. Під час лекції студенти дізналися, чим психоаналіз відрізняється від психотерапії та клінічної психології, а також ознайомилися з деякими основними думками, узятими з праць Лакана, наприклад, про те, що етичні питання займають центральне місце в психоаналітичній практиці.
Основною тезою лаканівської етики є гасло «Не відступати від свого бажання!». Усе це та багато чого іншого було представлене Дмитром Олександровичем. Урізноманітнювали та робили лекцію більш цікавою приклади з практичної роботи психоаналітика. Після неї відвідувачі мали змогу ставити запитання, розвивати дискурс та поглиблювати свої знання в даній галузі . Зокрема, до нашої свідомості донесли думку, що на сьогоднішній день психоаналіз є найбільш успішною практикою самопізнання, він дає чіткий, розгорнутий і адекватний опис психічного життя людини, а також клінічний метод аналізу і розуміння цього життя.
Хочеться відмітити, що це не перший візит пітерського філософа до Києва, що лекція Ольшанського, як завжди, мала неабиякий успіх. Саме тому ми сподіваємося, що і наступного разу шановний Дмитро Олександрович до нас завітає.


Ольга Іванченко: Нomo sapiens non urenat contra ventum

Немає коментарів:

Дописати коментар