середа, 1 грудня 2010 р.

Наталія Ляшенко "ЗНИЩЕННЯ ПІДНЕБЕСНОГО ПОВЕРХУ..."

 Роздуми про теперішнє і майбутнє (Не найкращі…)

«Ми вчимося на найвищому поверсі, майже під небом! Там є все – гарні аудиторії, світлі коридори, кольорова стіна... Загалом, у нас НАЙКРАШИЙ інститут та НАЙКРАЩИЙ поверх» – ще нещодавно ми могли це з повною впевненістю сказати всім – студентам інших інститутів нашого університету, абітурієнтам та взагалі будь-кому. 
Але віднедавна тут стали коїтися небувалі раніше речі. Все почалося з розбитої стіни ще минулого року. Проте винні знайшлися (вони й не ховалися) та відповіли за скоєне.  Ремонт був зроблений швидко та якісно – майже не помітно слідів злочину.
Цього року ситуація просто критична. Питання про жахливий стан на поверсі підіймаються на старостатах, Вченій раді, зборах активістів і просто у звичайних розмовах викладачів та студентів. І не дивно, адже збитки нашого поверху небувалі – зруйновані перекриття, стіни, декілька разів вибивали двері, зі стелі капає вода. У що перетворився наш улюблений поверх??? Що робити? І хто за це відповість?

І ще одне питання – хто це робить і навіщо? Невже це наші студенти? Не хочеться вірити…
Особисто мені страшнувато проходити коридором, коли на тебе може впасти пластикова плита, накрапати вода чи випасти провід (а раптом він під струмом і є небезпечним?). Хіба такого майбутнього заслуговує наш ІФОН? 15-й поверх, здається, от-от розпадеться на друзки, а всім байдуже. Кожен перекладає відповідальність на плечі іншого. А так ми нічого не зможемо не те, що побудувати нове, а й зберегти уже існуюче.
Питання, що лишається відкритим – як вийти з цього становища? Варіант, який пропонує деканат – влаштувати чергування по поверху – досить реальний, але наскільки дієвий – питання інше. Це покаже час.
А що, якщо ми самі, студенти, зберемося і почнемо виправляти нами ж скоєні вчинки. І поки ми збираємо воду у відра, час іде.  І варто було б починати діяти. Я пропоную здійснити наступні кроки:
а)     Влаштувати загальноінститутський «суботник» і поприбирати, відремонтувати стільці, помити парти, прибрати сміття тощо;
б)     Зібрати кошти для закупки необхідних матеріалів;
в)     Почати слідкувати перш за все за собою та своїми товаришами.

Наталія Ляшенко
фото Світлани Воцеховської

3 коментарі:

  1. Зібрати кошти треба на ремонт. Але як мені казали, ми не маємо права проводити ремонтні роботи на поверсі. Не знаю, що буде. Дробот казав, що вибив для нас ремонт коли будуть канікули. А от ідея з "суботніком" ніби нормальна. Таке треба зробити. Наприклад перед Новим Роком. Типу "З чистим поверхом у Новий Рік":) Ну шось типу таке.

    Селіванов Павло

    ВідповістиВидалити
  2. Як я вже пропонувала: знайти цих олігофренчиків і повідривати їм руки та ноги!!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Відрив рук і ноги це класика, але нездійсненна мрія, якщо безкультурні не зловлені за руку, що в більшості випадків і буває. В 2008 ситауція здається було на порядок спокійнішою: актів вандалізму було менше.

    ВідповістиВидалити